sunnuntai 12. elokuuta 2018

Porin Vahvin 2018


Eilen olikin sitten järjestäen jo.....Öö, noh, MONENNET Porin vahvinmies kisat.Kisat pidettiin tällä kertaa Erkun uuden hallin pihassa. Paikka toimi hyvin ja on lähellä "isoa Prismaa" joten sinällään ei kisojen sijainti paljoa poikennut. Ja vessaan ei tarvinnut kävellä sataa vuotta, iso plussa siitä.

Kisakokous alkoi klo 11.30 ja kilpailut itsessään klo 13. Ikävä kyllä mm loukkaantumisien takia oli tullut osalistujaperuutuksia, mutta silti oli onneksi 6 ukkoa line upissa.(vasemmalta oikealle)

Juha-Matti Järvi
Toni Mäkynen
Sami-Petteri Enroth
Jiri Grönman
Niko Vesterinen
Mikko Lahti

Ekana lajina oli tukkipunnerrus LMS-tyylillä. Aloitusrautana oli 120kiloa ja 10kilon korotuksilla mentiin.
1. Mikko Lahti 150kg
2.Sami-Petteri Enroth 130kg
3.Niko Vesterinen 150kg
4. Toni Mäkynen 120kg
5. Jiri Grönman 130kg
6. Juha-Matti Järvi 160kg

Tukkipunnerrusta on aina yhtä kiva katsoa ja kuvata. 8)

Toisena lajina merimieskävely. Matkaa oli mentävänä 20m ja painoa kehikokkoon lastattiin vaatimattomat 380kiloa. Aikaa oli 60sekuntia ja mikäli ei ajan puitteissa maaliviivaa ylittänyt, niin mitattiin kävelty matka.Merkkarissa ei säästytty vammoilta, ikävä kyllä. Viimeisen suorittajan, eli Juha-Matti Järven kävely päättyi lyhyeen, kun oikea pohje "sai osumaa." Kisaa jatkettiin siis viiden miehen voimin. Ihan tosi paska juttu, koska kahden viikon päästä olisi Kokkolassa käytävät Finnish Open kisat, joihin Järvikin oli menossa.  Noh, katsotaan miten käy!

Merkkarin tulokset;
1. Mikko Lahti 18,90sek
2.Sami-Petteri Enroth  58,16sek
3.Niko Vesterinen 23,21sek
4. Toni Mäkynen 5m 15cm
5. Jiri Grönman 25,41sek
6. Juha-Matti Järvi 8m 10cm

Kolmantena lajina oli maastaveto vetolaitteella. Painoa oli n. 300kiloa ja tällä tehtiin toistoja. Aikaa suorittamiseen oli 60sekuntia.
Maastaveto kulki myös aika mukavasti;

1. Mikko Lahti 7 toistoa
2.Sami-Petteri Enroth  0 toistoa
3.Niko Vesterinen 7 toistoa
4. Toni Mäkynen 1 toistoa
5. Jiri Grönman 9 toistoa
6. Juha-Matti Järvi -

Neljäntenä lajina oli kantoyhdistelmä. Ensin kannettiin 20 metriä kehikkoa, jolla oli painoa 300kiloa. Sen jälkeen napattiin 130kiloinen säkki syleilyyn ja mentiin toiset 20metriä. Tässä lajissa aikaa oli vähän enemmän, 75sekuntia. Vaihtoehtoisesti mitattiin jo menty matka, ellei ajan sisällä molempia saanut loppuun saakka kannettua.1. Mikko Lahti 29,12 sek
2.Sami-Petteri Enroth  38,63sek
3.Niko Vesterinen 27,91sek
4. Toni Mäkynen 17,97m
5. Jiri Grönman 32sek
6. Juha-Matti Järvi -

Viimeisenä lajina perinteinen atlaskiven nosto. Tää toteutettiin yhdellä kivellä toistokisana merkkaritelineen yli. Murkulalla painoa 160kiloa ja näyttihän tuo merkkaritelineen rimakin olevan aika korkealla. Että helpolla ei kisailijioita päästetty. Tässäkin lajissa aikaa 75sekuntia ja pihkaa sai käyttää.Atlaskivet sais olla kisalajina useimminkin, siis yleisesti. Usein on kaikennäköisiä lastauksia, mut kyllä kivet aina on kivet. Eikä sillä, että lastausvariaatioissa mitään vikaa olisi, mut kumminki.

Viimeiseen lajiin vaihdettiin myös kilapailijat käänteiseen järjestykseen. Nikon ja Mikon järjestys ratkaistiin ksp:llä, koska lajivoittoja ja muita sijoituksia oli tehty niin tasaisesti. Niko vei, eli sai suorittaa lajin viimeisenä.


Mikolla ja Petterillä kävi molemmilla pieni virhe, kun kivi tippui kummallakin kerran väärälle puolelle rimaa. Itselleni joskus sama virhe maksoi kolmossijan, prkl >:)

No mutta, kyllähän niitä toistoja tuli;

Toni Mäkynen 1 toisto
Sami-Petteri Enroth 2 toistoa
Jiri Grönman 6 toistoa
Mikko Lahti 5 toistoa
Niko Vesterinen 7 toistoa.

Kivien jälkeen laskettiin kisan kokonaispisteet  ja ne menivät seuraavanlaisesti;

1. Niko Vesterinen 26pst
2. Mikko Lahti 24pst
3. Jiri Grönman 21,5pst
4. Sami Petteri Enroth 11,5pst
5. Toni Mäkynen 9pst
(6. Juha-Matti Järvi 8pst)
Mukavat kisat oli ja hyvin järkätyt. Porukkaakin oli kivasti vaikka Porissa oli samaan aikaan käynnissä myös Extreme Run.

Tälle vuodelle onkin tulossa näillä näkymin enää yksi kisapostaus ja se on parin viikon päästä käytävät Finnish Openit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti