maanantai 6. elokuuta 2018

Löylypäivien vahvin mies 2018

Noniin, pikkasen venahti tää postauksen teko, mut nysse tulee!

Heti taas sanon näistä kuvista. Kuvia siis saa ottaa jos ne kelpaa, mutta en tiedä mitä tää paskablogger on alkanut niiden suhteen duunailemaan. Alkuun kaikki meni ok, sitten aina eka kuva tekstin jälkeen ei latautunut. Nyt osa kaikista kuvista on itselle ladattuna todella huonolaatuisia. Facebookin kautta voi esim lähestyä, jos kuvia haluaa eikä niitä täältä blogista saa.

Rauman Lapissa siis käytiin Löylypäivien vahvin mies kisat jälleen. Paikka oli sama kuin viimevuonnakin. Kilpailijamäärä oli vähän pieni, mutta samaan aikaan kisattiin mm. Puumalassa, Kuopiossa ja Joensuussa( -90kg ja -105kg mm-kisat).

Pienelläkin kilpailijaporukalla saatiin kumminkin komeet geimit pystyyn!

Line-upissa oli; (oikealta vasemmalle)

Joni Lepistö
Leevi Koistinen
Sami-Petteri Enroth
Jiri Grönman
Toni Mäkynen
 Ekana lajina oli kehikonkanto. Kehikolla oli painoa 260kiloa ja kannettava matka oli 20m + 20m eli käännöllä mentiin. Aikaraja oli 75 sekuntia ja jos siinä ajassa ei kehikkoa ihan maaliviivan yli saanut, niin sitten mitattiin kävelty matka.
Kehikonkanto on siis hiukan rinnastettavissa farmarikävelyyn, mutta silti ei. Oteleveys on huomattavasti leveämpi kehikossa. Eli jos on tämmöset pygmiraajat kun esim mulla, niin ei oo ihan helpoin laji :D No, onneks mä vaan kuvasin.Ihan muksasti toi kehikkokin vaan sitten liikkui!

Joni Lepistö 29,06sek
Leevi Koistinen 25,28sek
Sami-Petteri Enroth 23,63sek
Jiri Grönman 21,19sek

Toni Mäkynen 30,78sek

Toisena lajina punnerrusyhdistelmä. Aikaraja 75 sekuntia ja sen aikana oli nostettavana 105kiloinen akseli, 60kiloinen sirkuskäsipaino ja 120kiloinen tukki. Jos kaikkia ei saanut nostettua, niin sitten katsottiin, montako noista kolmesta nousi.


Tulokset punnertelussa oli tämmösiä:

Joni Lepistö 1/3 aikaan 21.80sek
Leevi Koistinen 2/3 13,86sek
Sami-Petteri Enroth 28,37sek
Jiri Grönman 23,69sek

Toni Mäkynen 2/3 65sek

Sitten tulikin vettä ja kunnolla. Ja ukkosti. Mua itteä nyt sade niin haittaa, mutta se jyrinä ja välke sai vähän punttia tutisemaan. Odoteltiin siinä hetken aikaa, että sää tasottuu ja niin se onneksi tovin päästä tasoittuikin. Kisaa jatkettiin maastavedolla. 240kilolla tehtiin toistoja ja aikaa malmin nosteluun oli tuttu 75 sekuntia.
Kyllähän se tanko komeasti sahaili edestakaisin ylös ja alas!

Joni Lepistö 4 toistoa
Leevi Koistinen 8 toistoa
Sami-Petteri Enroth 4 toistoa
Jiri Grönman 11 toistoa
Toni Mäkynen 9 toistoa

Neljäntenä lajina merimieskävely. Painoa telineessä oli 320kiloa ja matkaa oli 10+10m. Alkuperäinen matka ilmeisesti oli 20m yhteen suuntaan, mutta sade teki tehtävänsä ja ton 20m loppupäässä oli aikamoisia lätäköitä. Ja toihan toi kääntö  vähän haastetta kumminkin! Aikaraja tässäkin 75sekuntia ja vaihtoehtoisesti taas mitattiin kävelty matka.


Gommeesti se merkkarikin kulki;

Joni Lepistö 19,30m
Leevi Koistinen 13,56m
Sami-Petteri Enroth 25,63sek
Jiri Grönman  15,53sek
Toni Mäkynen 23,50sek

Viimeisen lajin kohdalla mietittiin, että suoritetaanko sitä ollenkaan. Vettä siis satoi aikalaillakin tossa ennen maastavetoa, joten viimeisen lajin välineet hiukan siinä kastuivat. Siis atlaskivet. Laji loppupeleissä suoritettiin kumminkin ja niin hyvin se kyllä meni, että onneksi se päätettiin tehdä kumminkin.
Kiviä oli 4 kappaletta, 100kg, 120kg, 140kg ja 160kg ja nostettiin erikorkuisille tasoille. Kevyin kivi korkeimmalle, painavin matalimmalle etc. Tässä aikaraja oli 90sekuntia.

Niin ne kisat sitten olikin ohi. Lopulliset pisteet menivät näin;

1. Jiri Grönman 25pst
2. Sami-Petteri Enroth 14,5pst
3. Toni Mäkynen 14pst
4. Leevi Koistinen 14pst
5. Joni Lepistö 7,5pst

3, sijalla olevalla siis lajikohtaisesti paremmat tulokset, joka ratkaisi lopullisen sijoituksen.


Hyvin järkätyt kisat olivat taas. Kilpailun puolivälissä oli myös pieni yleisökilpailu, johon itsekin ajauduin. Eli Rolling thunderin nosto. Se oli kiva lisä kilpailuihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti