torstai 8. helmikuuta 2018

Sairaalasta kotiuduttu ja arki aloitettu.

Nonniin, vihdoin ollaan koko perhe kotona. Tai no, ollaan oltu jo perjantaista saakka. Perjantaina päästiin siis vauvan kanssa kotilomalle ja maanantaina sitten ihan vallan kotiuduttiin. Arki ei olisi kotona paremmin voinut alkaa. Vauva syö hyvin ja painoa tulee erittäin mainiosti. Yöt nukutaan hyvin ja noh, oikeastaan päivätkin :). Kolme kiloa kun täyttyy, niin pääsee vähän jo ulos sekä ihmisten ilmoille. Sitä odotellessa, koska alan kyllä hyvää vauhtia erakoitumaan :D

Laitetaan tähän inan vauvasaasteisia kuvia ja vähän sitten, että miten se oma kroppa ja mieli on tästä kaikesta palautunut. Ja reenipostauksia tulee myös alle kun on sielläkin jo käyty, kunhan tää vauvahöpötys on ohi.

Tässä kuvaa edelliseltä illalta ennen sairaalaan lähtöä. Täytyy muuten sanoa, että näitä mahakuvia ei kyllä montaa ole edes.


Tässä sitten onkin jo seuraava ehtoo.


Sitten pari muuta kuvaa puhelimen kätköistä.
Eevikin kävi vauvaa katsomassa <3Vaikka likimain kaikki vaivat jäivät sinne synnytysaliin niinkuin muistelinkin käyvän, niin tämä päänsärky senkuin vain on ja pysyy. Ennen synnytystä se helppasi ja pitikin mennä jo salillekin, mut sit lähdinkin synnyttämään :D Paripv synnytyksen jälkeen päänärky tuli ihan järkyttävä takaisin. Jyskyttävänä takarivolla ja kiristävänä pantana otsalla ja ohimoissa. Ihan järkyttävää. Vaikka sain jo alkaa buranaakin syömään, niin edes säänööllisellä käytöllä se ei sitä hedaria niin paljoa auttanut, että sitä olisi viittinyt rouhia. Faskiapallo oli hyvin määrin käytössä sairaalassa. Ehdin jo soitella lääkärillekin, että saisinko sen saman lääkityksen joka mulla n. vuosi sitten oli, se niinkutsuttu kipukynnystä nostava, jolla saataisiin kroonistuneisuus pois. Lääkäri sitä kirjoitti. Noh, päästiin kotiin ja otsaa sekä ohimoita kiristävä panta jäi sinne sairaalaan. Eli se "uusi" päänsäryn muoto, oli ilmeisesti stressiperäistä. Pääsärkyä on enemmän tai vähemmän edelleen. Juttelin tästä asiasta eilen myös neuvolatädin kanssa ja tultiin siihen tulokseen, että nyt kun päsin taas treenaamiseen kiinni ja muutenkin alkaa ns. normi arki rullaamaan kehonhuollon ja syömisten osalta, niin katsotaan tonne jälkitarkistukseen saakka (olen siis ilman tota lääkettä sinne asti nyt kumminkin) ja jos mitään muutosta ei näy, niin lääke käyttöön ja lisätutkimuksiin. Että jos vauva ja sen tuomat muutokset ei tuo stressiä, niin laitetaan yks vitunaikanen päänsärky siihen päälle.

Mutta joo, jos unohdetaan nyt tuo päänsärky, niin mun kroppa on palautunut ihan _loistavasti_ synnytyksestä. Sallille olisin sen puolesta uskaltautunut jo aiemminkin, mutta koska vauva oli tosiaan sairaalahoidossa niin vietin elämääni sairaalassa ja kotona. Ensin podin huonoa omatuntoa siitä, kun olen kotona ja vauva on sairaalassa "yksin" mutta sairaaassa sitten kun olin, niin oli paha mieli Lucan puolesta. Sen pari-kolme tuntia mitä päivällä olin kotona, niin koitin touhuilla Lucan kanssa jotain, mm. piirustelua, pelaamista, ja ihan vain olemista. Luca on silti tähän kaikkeen suhtautunut todella hyvin. Vaikka oonkin aina ollut sitä mieltä, että Luca on sellanen loistotyyppi, niin se asia on korostunut tässä 4vk aikana. Isoveljen rooliinkaan ei paremmin voisi uppoutua. Täytyy sanoa, et Luca on kyllä ihan loistava isoveli. Olen ylpeä<3Mutta joo, tällä viikolla sitten menin sinne salillekin kun kotiuduttiin kokonaan. Salilla olin edellispäivänä ja eilen.

Eka reeni oli sellanen sitäsuntätä-tyyppinen, mut koska mun jalat on aivan soosina, niin perille se meni :D Eilen kävin sitten vähän jo kohdistelemassa;

6.2;
-Militarypunnerrus 2x12x20kg ja 2x8x30kg
-Smithissä superina "hackia" kapealla ja leveää kyykkyä  12x tyhjä ja 4x12x+20kg
-Selkää alataljassa 12x31kg, 12x36kg, 12x41kg ja 12x46kg
-Ojentajat ylätaljassa 15x12,5kg ja 3x15x15kg
-Epäkkäät ristitaljassa 3x20x17,5kg
-Rintaa ristitaljassa 2x15x7,5kg ja 2x12x10kg
-Maastaveto 2x8x60kg, 2x90kg, 2x100kg, 2x110kg ja 1x120kg

7.2;
-Kulmasoutua smithissä 12x+20kg ja 4x2x+40kg
-Lat.pull 3x12x20kg
-Alatalja 4x12x46kg
-Hauiskääntö myötä/apinaotteella 7,5kg käsipainoilla  4x12
-Hauispenkki ( uusi, en tykännyt) 3x8x+10kg
-kyljet 20kg:n kuulalla 3x20
-Lantionnosto 4x12x30kg (neg)
-Pakarapotku 2x12x10kg ja 2x12x12,5kg
-Vatsat pallolla 3x20


Ja koska ei enää tarvi ravata kiireessä kodin ja sairaalan väliä, niin ruokailut on laitettu myös kunnolla ruotuun. Uus rakkaus onkin Mamas'in riisinuudelit kera kanan ja kasvisten.


Painoa kertyi raskauden aikana sen rapeet 10 kiloa, joista toinen viisikiloa oli täysi mysteeri. Ruokapvkirjaa kirjoittaneena raskausdiabetes-diagnoosin jälkeen, ei  ainakaan selvinnyt, mistä moinen  tuli.  No tuli tai ei, niin ne sulatellaan pois ja kesäkuntoon pyritään pääsemään.  Tänävuonna ei omalta osalta varmaan kisailtua tule ( never say never..) mutta katsomaan ja kuvailemaan mennään ihan varmana.

Nyt kumminkin kutsuu velvollisuudet, joten ensikertaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti