tiistai 18. huhtikuuta 2017

Pihareenejä ja blogiprokkiksien kuulumisia.


Alotellaan blogiprojekteista, eli Annasta ja mamasta.

Koska eilen oli niinsanotusti pyhäpäivä, niin suoritettiin punnitus vasta tänään. Takana on nyt siis 4viikkoa elämäntaparemppaa. Otetaan pieni kertaus, että mistä lähettiin liikkeelle;

"Eli. Alan kirjoittamaan kaiken muun höpinän lisäksi kahden henkilön kuulumisia. Kysyin heiltä, kiinnostaisiko moinen projekti ja molempia kiinnosti. Olen tehnyt molemmille nyt omat ruokaohjelmat jotka he aloittavat maanantaina. Molemmilla on tavoitteena parantaa pysyvästi elämäntapojaan ja samalla pudottaa painoa.

Mä aina ruokavaliota tehdessäni pyydän kirjoittamaan ensin ruokapäiväkirjaa, jotta hiukan näen mihin on totuttu ja mistä pitää tai ei pidä. Tässä tilanteessa kumminkin haastattelin molempia vain suullisesti, jonka pohjalta lähdin näitä runkoja rakentamaan. (Näin päästään nopeammin alkuun) Muokkauksia tehdään molempien kohdalla tarpeen tullen. Molempien ohjelmissa on myös vaihtoehtoisia aterioita ja raaka-aineita, jotta he oppisivat itsekin helpommin omaksumaan ja totuttelemaan muutosta, joka jäisi elämäntavaksi, ei missään tapauksessa "kuuriksi".

Molemmilta mukana olevilta kirjoitan terveisiä tänne blogiin 1-2vk välein ja samalla laitan tänne myös aina millaisia muutoksia heissä on tapahtunut. Kuviakin on sitten jossain vaiheessa tulossa :)

Voisin täss kohtaa tehdä molemmista pienet esittelyt, joissa hiukan aukeaa henkilöiden taustat. Ekana projekti nro 1;

"Olen 62 v. nainen. Vuosia kärsinyt selkäkivuista jotka johtuvat madaltumisista ja nikamien siirtymisistä. Olen myös loukannut molemmat polveni ja viimeksi oli toisessa jalassa vielä isosarvennoisen kipuoireyhtymä, jonka takia kävelin kepin avulla monta kuukautta. Nämä kaikki yhteensä ovat vaikuttaneet tosi paljon liikkumiseeni ja ruokailutottumuksiini ja painoa on kertynyt ylimääräistä, paljon. Nyt pääsen jo paremmin liikkumaan ja olen koittanut ruokaillakkin suht terveellisesti. Paino putosi aluksi muutaman kilon mutta jämähti siihen Nyt minulla on hyvä tilaisuus ottaa itseäni niskasta kiinni, kun pääsin tähän projektiin mukaan, tulen noudattamaan uutta ruokavaliotani pilkulleen. Maanantaina alkaa uusi elämä. Tänään olen jo punninnut ruokaa annospusseihin ja käynyt kaupadsa täydentämässä asiaan kuuluvia aineksia. Motivaatio tuntuisi olevan kohdillaan. Liikkumista aion lisätä hieman, mutta vähän kerrallaan ja selän kunnon mukaan."Kyseessä on siis jo joskus mun blogissa esiintyneestä ja maailman parhaasta äidistä, omastani <3 Kuten tossa kirjoituksessa onkin, niin vaivaa jos toistakin on ollut joka on enemmän tai vähemmän hankaloittanut liikkumista. Onneksi pahimmista on mamaster päässyt eroon ja pienimuutosta liikuntaa on äiti jo tehnytkin. Nyt laitettiin siis myös ruokailupuoli kuntoon.

Projekti nro 2;


"Oon  aiemmin miettinyt ehkä liikaa aina juurikin sitä painonpudotusta, enkä niinkään elämäntapamuutosta. Tän projektin myötä saan siihen oivan mahdollisuuden. Tavoitteena tietenkin painonpudotus, mutta  useamman laihdutusyrityksen jälkeen haluan muutosta pidemmällä tähtäimellä, enkä vain laihtuakseni. Oon kokeillut mm. karppaamista, mut siitä ja monesta muusta yrityksestä on seurannut vain kyllästyminen ja näin ollen koko touhun lopetus.  Ruokailutottumukseni ovat olleet aina vähän huonot. Ruokaa ostaessa ja miettiessä ensimmäisenä ovat mielessä olleet, että mikä on hyvää ja tietenkin halpaa. Olen myös huomannut, että itsensä saa helposti ylipainoiseksi myös ilman ns. herkkuja, ihan pelkällä ruoalla. On kausia, jolloin tulee syötyä paljon ja kausia kun taas ei juurikaan mitään. Syömisten säännöllisyys on siis aina ollut hakusessa. Uskon, että tää on se mun juttuni ja nyt se on kumminkin helppoa, kun tää ruokavalio on tehty just mulle ja määrät ja kaikki lukee ylhäällä, ei tarvi kun vaan punnita, valmistaa ja syödä. Nyt fiilikset on tosi hyvät ja motivaatio korkealla!"

Kyseessä siis pitkäaikainen tuttu, nykyään jo oikeastaan kaveri, Anna 22v.

On siis kaksi aikalailla erilaista ihmistä nyt mukana tässä projektissa. Huomenna nää daamit aloittavat sitten askeleen kohti kevyempää ja ennenkaikea terveellisempää elämää!"
Ja tosiaan, koska on nyt se neljä viikkoa, eli pyöreästi kuukausi kulunut aloituksesta, niin tänään otettiin myös vähän mittoja. Alotetaan mamasta.

Neljän viikon kokonais saldo -2,2kiloa ja senttejä lähtenyt 16. Ei kovin huono, kun ottaa huomioon tuon, mistä on lähdetty.  Kuukausi tasolla aivan oiva määrä pudottaa painoa. Tähän mahtuu mys yksi cheatpäivä, josta tosin mulle ei kerrottu mitään etukäteen. Se tapahtui itseasiassa tässä pääsiäisen aikaan viikonloppuna.  Mamalla on myös tapana vähän liikaakin välillä soveltaa noita ruokajuttuja omin päin. Nyt haetaan silti nimenomaan sitä elämäntapamuutosta, eikä tiukkaa dieettaamista, niin sallittakoot sen. Kuten oon usein sanonut täälläkin monen asian yhteydessä, niin ne on kaikki omia valintoja. Paino on pudonnut ja senttejä häipynyt, niin ei ne valinnat ainakaan huonoja ole ollut. HYVÄ MAMA!!

Sitten rojekti numero kaksi, eli Anna.
Viimeviikolla mulla itseasiassa jäi postaus kirjoittamatta, kun molemat unohti laittaa mulle viikkoraporttia, että miten on mennyt. No, Annalle oli tullut takapakkia 200 vai 300grammaa. Sovittiin tankkauspäivä keskiviikoksi ja se tuotti tulosta; tälläviikolla pudotettuja kiloja oli 2,8! Yhteensä neljän viikon aikana kiloja on karissut 8,5 ja senttejä on lähtenyt n. 30!!! Uskomaton tahti päällä siis edelleen. Annalta sain pientä raporttia nyt tähän postaukseen; "Edellinen viikko oli hieman kiireinen ja sen huomasi, kun edes hyötyliikuntaa ei juurikaan tullut tehtyä. Sen huomasi punnituksessa muutaman sadan gramman takapakkina. Hiukan harmitti, mutta samalla tuli jokin henkinen skarppaus siitä. Sovittiin myös tankkauspäivä ja se tuottikin tulosta vaikka kärsinkin vähän närästyksestä :D Tämän päivän punnituksen tulos oli loistava ja taas on ihan uutta motivaatiota jatkaa."
Molemmilla "projekteilla" kulkee siis paremmin kuin hyvin. Ihan huikeeta!

Eilinen menikin kirpparikierroksilla Mirkan kanssa ja kahviteltuakin tuli. Kirppiksiltä ei tälläkertaa tarttunut juurikaan mitään mukaan.. Phöh. Sen jälkeen sitten vielä
vähän pientä pihajumppaa. Mä lakasin tota "meidän" tietä ja siihen sitten pyrittelemään rengasta. Luca myös repäisi ja pyöritteli noita pienempiä, eli 60 ja 70 kiloisia. Sitten Luca halus tehdä myös mavea ja sitä sitten tehtiin myös yhdessä. Ihanaa, kun Lucakin on innostunut vielä enemmän tästä touhusta :) Innostusta tosin löytyy hiukan liikaakin, kun ikää kumminkin vasta se 7vuotta. Toinen kun ei malttaisi lopettaa ollenkaan.. Hienoa silti, että urheilu kiinnostaa :) Mä koitan parhaani mukaan opastaa kannustavasti mutta järkevästi.


Huomenna onkin sitten aamutreenit, niistä lisää myöhemmin! Nyt suihkun kautta unten maille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti