keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Back in business!!! Ja blogiprojektien kuulumiset.

Vihdoin pääsin takaisin treenien makuun <3__<3 Mä oon tätä niin odottanut. Ihan tajuttoman hyvä fiilis kun sai kaivaa palkkarin ja bcaa.n kaapin perukoilta aktiivisempaan käyttöön. Treenihousut ion olleet viikattuina hyllyssä 6viikkoa, ja niissä oli kyllä sellanen muikee ummehtuneisuuden haju...Mutta siis, treenielämä alkoi eilen ja edellisestä kerrasta tulikin kuluneeksi tasan 6viikkoa. Thyi! Aattelin, et vedän sellasen kokonaisvaltasen herättelytreenin. No, mavessa se hiukan lähti heti lapasesta ja ois ehkä kyvyemminkin voinut aloittaa. Pääasia et hyvältä tuntu. Mieli halajas laittaa tankoon enemmänkin rautaa, mutta maltoin sitten kumminkin.

Maastaveto 2x10x60kg, 2x10x80kg, 2x8x100kg ja 5x110kg.
Rinnallevetoa 3x?x30kg
 Sitten vielä ennen vatsoja tein tolla 30kilolla sellasen, että maasta rinnalle, etukyykky, vauhtipunnerruksella tanko ylös ja niskan taa, takakyykky ja taas punnaamalla ylös. Näitä tein 3 tai 4 sarjaa ja yht. 10kyykkyä per sarja.
-Vatsat pallolla 3x20
Painoa en oo seuraillut nyt laisinkaan, mutta vyö oli edelleen löysä ja jos nyt sais aikaseksi teetättää lisäreikiä siihen...Sais vähän paremmin tukeakin.

Tänäpä treeni sai jatkoa aamupäivällä. Olin Jirin kanssa treenaamassa ja tuli kokeiltua vähän erilaista treeniä...Vieläkin haukkarit tärrää!

-Ristikkäistalja 4x20x10kg
-Vinopena 30kgx4. ensin 8-12 toistoa hitaalla laskulla, jonka jälkeen 15sekunnin taukoa ja sen jälkeen pumpattiin niin monta kun tuli.
-Penkkipunnerrus  samalla kaavalla ja samalla painolla.
-Hauiskääntö taljassa 3x20x10kg ja 1x15x10kg
-Hauiskääntö suoralla tangolla samalla kaavalla kun noi penat.
Lopuksi vielä vatsahiitti. Tangossa roikkuen polvet rintaan, sen jälkeen jalkojennosto pidemmällä kaavalla ja kolmantena siihen perään lankutus puristuksilla. Toi vedettiin siis kolme kertaa läpi. Yyh. Musta ei kyllä koskaan tulis mitää bodailijaa :DViikonloppuna oli myöskin kauan odotettu kinesioteippauskoulutus. Vaikka nyt jonkinnäköinen haju onkin ollut, että mitä se teippi oikein tekee, niin ihan uusia ulottuvuuksia kyllä aukes, että mihin kaikkeen se teippi auttaakaan! Oli kyllä antoisa koulutus.Viikonloppuna tuli myös pitkästä aikaa suoritettua pientä ihmisöitymistä.


Pitkästä aikaa jaksoin vähän näyttää tukalle rautaa ja hiuslakkaa. Jopa Peppe noteeras, että mulla oli kiharat! :D itekin silti mietin, et vois niitä väkertää useamminkin. Jos vaan jaksais..

Sitten siirrytään blogiprojekteihin, eli mun äiti ja Anna. Miten eka viikko molemmilla sujui?

"Yleisfiilis on vieläkin tosi hyvä ja aion edelleen antaa kaikkeni tälle... Sunnuntaina päivää ennen punnitusta olin iha kauhee ''stressaantunu'', et onks sitä painoo tippunu ku oon vaa syöny ja syöny. Ja sitt jos ei oo ni Piia kuitenkin luulee, et oon lipsunu :D Ja näin oikee painajaista, et paino on vaa noussut. Maanantain punnitukse jälkeen heräsin taas tähän maailmaan, ku uutena ihmisenä, koska sitä painoo oliki tippunu ja täst vieläki iha superhyvät fiilikset!"
Annalla oli siis painoa tippunut tasan 4kiloa. Sanoinkin Annalle, ettei sitten pahastu, kun se alkaa hidastumaan ja tasottumaan sen tahti. Alkuun sitä nopeaan kumminkin lähtee kun saadaan aineenvaihdunta käyntiin ym. Kerroin myös, että alkuun tuntuu varmasti siltä, että tuntuu kun ei muuta tekisinkään kun söisi, mutta kohta se nälän tunne jo tulee, kun kroppa alkaa siihen rytmiin tottua. Anna oli kirjoittanut myös vähän ruokapäiväkirjaa ja fiiliksiä ruokailujen yhteydessä. Voisin tähän laittaa muutaman;

"Aamupalan syönti tuntui hirveältä haasteelta, koska en ole tottunut aamupalaa syömään"
"Nyt alkaa jo ruoka pian puskea vastaan.."
"Ehkä alkaakin jo kroppa tottumaan tähän"
"Vähä kun olis jo tullut jopa nälkä ruokailujen välillä!"
Sitten siirrytään mamaan. Äitillä oli painoa pudonnut 1,1kiloa! Mama tuntui olevan vähän pettynyt, mutta kerroin, että tuohan on hyvä saavutus, niinkun se onkin. Ja kaikki on aina kotiinpäin, on sitä pudotusta sitten sata grammaa tai kilo. Sitten maman fiiliksiä;

"Viikko sujui suht hyvin. Ruokailuja tuntui olevan koko ajan, eli nälkä ei yllättänyt, päinvastoin. Oli opeteltava ruoanlaittoa vähän uusiksi. Töihin otin mukaan omat eväät ja koitin parhaani mukaan jakaa ruokailut sopiviksi tyäaikojen puitteissa. Yövuorot tekivät tästä hiukan haasteellista, mutta hyvin niistäkin selvittiin.  Viikon jälkeen vaaka näytti 1,1 kiloa vähemmän. "niin vähän..." Mutta kun mietin uusiksi, niin tahti tuntuukin ihan mukavalta."
Äitille tehtiin ruokavalioon pieniä muutoksia ekan viikon jälkeen. Epäsäännöllinen vuorotyö ja kokkailu voi joskus tuntu hieman haasteelliselta niin sitäkin mietittiin enemmän nyt uutta menuuta tehtäessä.

No miten toisella paino putoaa enemmän kuin toisella?
-Noh, painoindeksit ovat eri lukemaa näiden kahden välillä. Myös ikäeroa on 40vuotta. Toisella on taustalla enemmän tai vähemmän painonpudotusta erilaisilla kalorimäärillä ja toinen ei oo asiakseen ennen juurikaan ottanut edes painonpudotusta/painonhallintaa. Kalorivaje on suurinpiirtein suhteutettuna sama.

Mutta joo, mulla, Annalla ja äidillä on kaikilla aika hyvä fiilis ekasta viikosta! Ensviikolla palataan taas näihin tunnelmiin :)

Nyt pientä siivoilua ja muuta diipailua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti