maanantai 1. elokuuta 2016

Askaisten vahvin 2016.

Hiiiippasen vierähtänyt taas, mutta polven ja edellisten kisojen huonosti tapahtuneen palautuksen ansiosta reenillä en ole käynyt, joten sen suhteen ei ainakaan mitään kirjoitettavaa... Jatketaan kumminkin noista kisoista :) Tästä(kin) kisapostauksesta jo etukäteen senverran, että ei ihan niin laajamittainen ole, kun yleensä. Keskityn tässä kirjoituksessa lähinnä omiin kisasuoritteisiin ym.

Lauantaiaamuna klo soi 06.30. Taisin nousta jopa ekaan herätykseen, joka on aikamoinen ihme. Ennen klo 8 lähdin viemään Lucaa Kellahdelle Peppen porukoille hoitoon. Sieltä kurvasin Luvian st1:lle ja otin Anninan kyytiin ja näin se matka kohti Askaisia alkoi. Lähdettiin kuitenkin sen verran ajoissa, et Nousiaisten Nesteellä istuskeltiin ainakin puoltuntia. Kisakokous alkoi klo 12 ja reilusti ennen sitä oltiin paikalla.

Kuten aina ennenkin, niin kisakokouksessa päätettiin lajien lopulliset painot ym ja kerrattiin säännöt. Merimieskävelyyn tuli painojen suhteen muutos; 160kiloa vaihtui 180kiloksi, vaikka suurin osa olisi halunnut painoksi 200kiloa. Aikalailla juoksukisaa oli tuon 180kilon kanssa, joten olisi se 200kiloa ollut kyllä hyvä. Minä kun en tossa juoksemisessa kovin hyvä ole ;)

Kisakokouksessa arvottiin kisajärjestys ja mä sain olla viimeinen suorittaja. ONNEKSI :)

Ekana lajina oli Punnrrusyhdistelmä; tanko 50kiloa, akseli 50kiloa ja tukki 50kiloa. Niitä nostettiin tuossa järjestyksessä vuoronperään ja toistojen määrä ratkaisi. Aikaa oli muistaakseni 75sekuntia. Tämä laji yllätti sen suhteeen, että olin toinen! Punnerrus kun ei tunnetusti mun bravuureja ole..Toistoja tuli yhteensä kymmenen mulla.

Punnerrusyhdistelmän tulokset meni seuraavasti;

Jaana Tanner 9 toistoa
Noora Vainio 9 toistoa
Saija Kantola 9 toistoa
Annika Haapala 12 toistoa
Piia Sankari 10 toistoa


Toisena lajina oli Conaninpyörä. Tästä en osannut oikein ennakoida yhtään, että miten se menee, koska yhden käden sormilla on laskettavissa ne kerrat, kun conania oon tehnyt...Hyvin se kumminkin meni ja tässäkin lajissa sijoituin toiseksi!Jaana Tanner 2,5kierrosta ja 2,60 m
Noora Vainio 4 kierrosta ja 3,30 m
Saija Kantola 3 kierrosta
Annika Haapala 3 kierrosta ja 3,40 m
Piia Sankari  3,25 kierrosta ja 3,90 m

Kolmantena lajina merimieskävely. 180kiloa ja matkaa piti taittaa 30m.Tässä lajissa sitten se polvi meni...Ekat 15 metriä meni suhteellisen hyvin, mut sitten alko vihlomaan aika paljon. Loppuun saakka pääsin kuitenkin ja vielä kolmanneksi sijoittuen!

Jaana Tanner 16,81 sek
Noora Vainio 18,07 sek
Saija Kantola 13,87 sek
Annika Haapala 14,12 sek
Piia Sankari  15,10 sek

Polvi kipuili ikävästi, mutta onneksi treenikassista löytyi vielä Petterin polviside jonka kanssa sain vedettyä kisan loppuun.

4. laji oli husafelin (60kg) kanto maksimi matka ( 30m pitkä rata ja sitä edestakaisin). En osannut yhtään arvioida, paljonko kilven kanssa tepastelisin, koska KOSKAAN ennen, en ollut kyseiseen vehkeeseen koskenutkaan. Ensimmäisenä ajatuksena oli, että jalat vetää hapoille, jonka seurauksena kilpi putoaisi maahan. Vaan mitä syystä se sitten tippuikaan.......Puristusvoima loppui, täysin. Matkaa olisi taittunut jonkun verrankin vielä, mutta kädet eivät jaksaneet puristaa kilpeä kroppaa vasten enää yhtään. Tätä en osannut odottaa kyllä ollenkaan! Ärsytti, kun viimeinen 30m:n suora jäi kesken! :D Siihen nähden, että tosiaan ekaa kertaa moista laitosta kokeilin, niin tuli ihan hyvä setti käveltyä kumminkin. Kolmas olin tässäkin lajissa.


Jaana Tanner 120,80 m
Noora Vainio 210 m
Saija Kantola 142,60 m
Piia Sankari  160,20 m
Annika Haapala 178,60 m

Viimeisenä lajina lastaus. 5 eri esinettä, joita ei kerrottu etukäteen....No, mitäs ne sitten oli?

70 kg luonnonkivi, 50kg maitotonkka, 70kg rengas, 40kg vesitynnyri ja 75kg luonnonkivi. Maitotonkka ja vesitynnyri piti nostaa lavalle pystyyn. Joo, olihan toi 40kg tynnyri kevyt, mut harvinaisen vittumainen nostaa...Sain ne nostettua lavalle pystyyn, mutta hölskyvän veden ansiosta se kaatui, joten olihan sinne lavalle sitten itse hypättävä nostamaan se ylös. Prkl..Ekassa kivessä tuli myös muutama hukkasekunti, koska en saanut kivestä ensin kunnolla kiinni.


Sählääminen ekan kiven ja vesitynnyrin kanssa sai mut tyytymään tässä lajissa viimeiseen sijaan.

Jaana Tanner 45,22 sek
Noora Vainio 46,56 sek
Saija Kantola 50,50 sek
Piia Sankari  58,65 sek
Annika Haapala 39,25 sek

Niin ne kisat oli sitten paketissa. Kisat oli hyvin järkätty ja ne sujui sutjakkaasti alusta loppuun. Oli kiva pitkästä aikaa päästä tekemään conania ja husafelin kanto tuntui ( ainakin noin kevyellä painolla) mukavalta lajilta, vaikka oma suoritus siinä jäikin hiukan kaivelemaan.

KISAKUVAT OTTANUT TEEMU SIMULA JA VEIJO LINDGREN. Kaikki kisakuvat nähtävillä osoitteista;

http://vekankuvat.kuvat.fi/kuvat/Askaisten+Vahvin+2016/


http://pennanen.kuvat.fi/kuvat/Askaisten+vahvin+2016/

Heti kun palkintojen jako oli suoritettu, niin lähdettiin Anninan kanssa kohti Poria. Illalla sitten kotosalla vähän "palautusjuomaa".

Annika Haapala, Noora Vainio, minä, Saija Kantola ja Jaana Tanner.

Kiitokset Anninalle matkaseurasta ja tsempeistä!

Eka nimikkopaita :)

Kokonaispisteet vielä tähän;

1. Annika Haapala 21p
2. Noora Vainio 16p
3. Piia Sankari 15p
4. Saija Kantola 13p
5. Jaana Tanner 10p

Mainittakoot tähän vielä, että Petteri voitti omat kisansa Sauvossa järjestettävässä Tappers'innin kisoissa, onnet tätäkin kautta :)

Huomenissa sitten muita kuulumisia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti