tiistai 14. kesäkuuta 2016

Suomen vahvin mies/nainen 2016.

Mulla sitten vieläkin toi e-näppäin rikki, joten normaalia enemmän kirjoitusvirheitä varmasti luvassa! Ja sori kuvista, sen lisäks etten oo mikään prokuvaaja/muokkaaja, niin ei ollut ihan aitiopaikat nyt kuvien otolle. Ja Naistensarjasta kuvia ei ole mulla ollenkaan.

Aikamoinen voimaviikonloppu takana! Oltiin siis Peppen ( ja oli siellä ehkä muutama muukin) Perniössä Suomen vahvin mies/nais-kisoissa. Lauantaina vietiin Puksu aamulla hoitolaan ja sitten Luca Kellahdeelle jonka jälkeen roadtrip kohti Teijo-taloja alkoi.
Suunnattiin suoraan kisoja katsomaan. Lauantaina oli luvassa miesten ( -105kg ja avoin sarja) karsintakisat.

105kg sarjassa oli mukana;

Grönman Jiri
Hakala Jukka
Järvinen Jukka
Koistinen Leevi
Laine Niko
Lahti Mikko
Majamaa Eemeli
Nikkonen Mika
Paaso Paavo
Vefai Kaveh
Äärilä Kalle


Avoimessa sarjassa kilpailivat;

Granqvist Harri
Heikkilä Kari
Härkä Lauri
Karimus Roger
Kauhanen Veli-Pekka
Keränen Jaakko
Matilainen Jesse
Matilainen Joona
Ovaska Topi
Ruuskanen Ville
Ståhlberg Andreas
Tapaninaho Petri
Vesterinen NikoEkana lajina oli kottikärryn työntö. Koko hökkelillä painoa oli 400kiloa ja matkaa piti taittaa 20metriä. 105kiloiset ukot avasi kisan ja tämän lajin. Mainittakoot tähän vielä, että mukana oli Niko Laine ja Eemeli Majamaa, jotka ovat siis -90kg sarjalaisia noin pääosin.
Paavo Paaso ja Vefai Kaveh.

Paavo Paaso.

Kalle Äärilä ja Jiri Grönman.

Jukka Järvinen sekä Leevi Koistinen.Eemeli Majamaa ja Mika Nikkonen.

Jukka Hakala ja Mikko Lahti.

Niko Laine.
 Avoin sarja veti kottikärryn työnnön tähän perään heti.

Jaakko Keränen ja Harri Granqvist.


Ville Ruuskanen ja Petri Tapaninaho.


Niko Vesterinen ja Roger Karimus.

Niko sai oman kärrynsä maaliin ensin ja palasi kannustamaan kisapariaan. Tästä tässä hommassa on kyse!

Topi Ovaska ja Jesse Matilainen.


Veli-Pekka Kauhanen ja Andreas Ståhlberg


Kari Heikkilä palasi myös huutamaan Joona Matilaiselle tsemppihuutoja.

Lauri Härkä.

Toisena lajina oli väkipyörä. Ilmoitettu paino oli 120kiloa, mutta olikin ilmeisesti 160kiloa.

Vefai lopetti  kilpailun kesken väkipyörän jälkeen.

En t

Eemelillä keltainen paita, joka tarkoittaa, että on oman sarjansa johdossa.
Ja kuten edellisessäkin lajissa, niin avoinsarja suoritti lajin heti 105sten jälkeen. JA jokaisessa lajissa siis samat painot moleemmissa sarjoissa!
Ville sitkeästi suoritti väkipyörän, vaikka kämmeneen kovettumat aukesi kottikärryjen työnnössä!


Niko Vesterinen johti avoimessa sarjassa ekan lajin jälkeen.
Lauri Härkä keskeytti kilpailun tässä kohtaa.
Taas pieni paussi, jonka jälken kisat jatkui. Karsintojen kolmas laji tukkipunneerrus LMS. Aloituspaino 120kiloa ja 10kilon korotuksin.

Tässä lajissa kuvat voi olla vähän sikinsokin.


Tukkipunnerruksessa ainakin Eemeli Majamaa teki oman ennätyksensä; 140kiloa. Ei ole montaa viikkoa, kun hän saksasi (nosti) 135kiloa Heavy Eventsin SMkisoissa ja se taisi olla SE-lukema. Saksaaminen on toisissa kisoissa vallan kielletty ja ymmärrän senkin kyllä, koska saksaamalla nostettu tukki ei ( mun mielestäni) ole tukkiPUNNERRUS. Eemelin saksaus näytti kyllä silti hienolta. Niin se on, kun sen osaa! Ja onhan 140kiloa iso lukema, nosti sen sitten vaikka ottanahallaan.

Roger Karimus nosti 165 kiloa, joka on vain 15kiloa SE-lukemasta. Juha-Matti Järvi on nostanut (muistaakseni) 180kiloa aikoinaan. Siinä on jo kohtalainen lukema..Kuuleman mukaan Rogerin oma ennätys on 170kiloa. Aika hurja tulos sekin!

 Mutta sitten karsintojen viimeisen lajin pariin; Säkkilastaus. 2x150kg säkkiä. 20m matka.
Ja mitä satavitoset eedellä, niin avoin sarja perässä...

Siinä oli miesten karsintalajit ja jatkoon meni;

Grönman Jiri
Järvinen Jukka
Lahti Mikko
Majamaa Eemeli
Nikkonen Mika
Paaso Paavo

  JA

Karimus Roger
Kauhanen Veli-Pekka
Matilainen Jesse
Ovaska Topi
Ståhlberg Andreas
Vesterinen Niko.

Lähettiin Peppen kanssa hotellille Saloon. Romut huoneeseen ja syömään! Mentiin ensin hotellin ravintolaan, mutta koska oli ISOnälkä niin lähdettiinkin metsästämään jotain muuta. :D Noh, Salon keskusta oli kyllä aivan kuollut ( sori vaan Salolaiset :D) ja moni paikka oli jo kiinni. Joku pikku kebabbila bongattiin ja sinne mentiin.


Poikettiin vielä R-kioskille hakees kahvia ja muuta ja sitten takas hotellille. Oli useampikin tuttu samassa hotellissa! Jennan kanssa siinä respassa käytiin ehtoosumpilla ja myöhemmin illalla vielä tupakoitiin isommalla porukalla. Sit jo vähän alkoi taas jännittämään sunnuntai...Omat kisat!!

Sain suht.hyvin nukuttua, kun ottaa huomioon kuinka paljon unettomuus on mua piinannut. Aamuyöstä tais olla vaan yks herääminen, mut sain heti uusiks unenpäästä kiinni.

Sitten soikin kello jo...Ja jännitys alkoi taas!

GuMorgon...

Oummai....

Mentiin Peppen kanssa aamupalalle ja Jirikin liittyi seuraan. Siinä höpöteltiin kaikennäköistä. Mentiin tupakalle ja sitten takaisin huoneeseen pakkaamaan kamat ja pian lähettiinkin Teijo-taloille Peppen kanssa. Jännitys alkoi oleen jo ihan järkyttävää.


Tultiin perille ja melkein heti alkoi kilpailijakokous. Siellä tuli ilmi, että lastauksessa käytettävät säkit ovat ilmoitetun 70kg sijaan 80kg. ( SVM-facesivuilla oli 2x70kg, mutta nyt tarkistin kilpailutiedoitteesta, niin siellä oli 2x80kg) Säkit ei oo missään muodossa koskaan ollut mun vahvin juttuni, niin tää tieto ei ainakaan helpottanut mun oloani. Väkipyörän taakan ilmoitettiin painavan alkuperäisen 60kilon sijasta 100kiloa. (SVM-facesivuilla ilmoitettu painon olevan n. 60 kiloa, kilpailutiedoitteessa n. 70kiloa ja paikanpäällä puhuttiin n. sadasta kilosta.) Tästäkin järkytyin hieman, mutta kisoissa oli mukana myös mun vahvuuksiani joten ei hätää. Kunnes...."Kolme ensimmäistä lajia toimivat karsintalajeina ja 6 parasta pääsee jatkoon" . Siis wtf?? ( SVM-kilpailu tiedoitteessa "Naisten kilpailussa ei ole karsintaa pienen osanottajamäärän vuoksi")

Olin aikalailla monttu auki ja niin oli muutama muukin.  Karsintalajeissa oli tietenkin nämä kaksi edellämainittua lajia ja niiden lisäksi kottikärryn työntö. Ne lajit, jotka olis ollu niitä "mun lajeja" oli kaaaaaukana finaalissa. Eli talonveto, conaninpyörä ja atlaskivet. Kyllä meinaan harmitti, mut näillä mentiin!

Yksi nainen ei paikalle saapunut joten mitä oli vain 10.

Järvi Kirsi
Kantola Saija
Khudayarov Anna
Leisiö Alina
Lotta Kaisa
Nurminen Leena
Pöllänen Anne
Rytkönen Anu
Sankari Piia
Tanner JaanaKisapalaverissa jaettiin kisakuteet ja arvottiin suoritusjärjestys. Mä olisin neljäs. Ihan fine. Sitten lähettiin siittä palaveripaikasta kisapaikalle.

Mua ei enää jännittänyt. Yhtään. Aika outoa..

Anninat tuli paikalle ja Luotosen Annina tuli mua huoltamaan sinne. KIITOS!!

Ekana lajina oli siis se kottikärryn työntö. Aisapaino n. 180kiloa ja matkaa 20m. Olin Anu Rytkösen pari siinä ja me hölkättiin tismalleen samaan aikaan se rata; 16,33sekuntia. Kottikärryn työntö oli helpompaa kun ajattelin, mutta aina kun aloin ottaan nopempaa tempoa, niin se kärry alkoi viettämään pois radalta. Tästä olin kuullut jo puhuttavan, joten rauhoitin vaan askeleet takaisin.  Tässä lajissa tuli jaettu 8.sija.

Toinen laji oli väkipyörä. Tossa aikasempaa kun lämmittelin, niin en saanut sitä taakkaa edes irti lattiasta. Vähän siis jännitti tämäkin laji noiden tulevien säkkien lisäksi...Mun vuoro tuli ja se taakka vaan sitten kuitenkin nousi! Ei ylös asti, mutta kumminkin. Yllätyin vähän itsekin, koska niin tiukassa se oli vielä lämmittelyissä. Tässä tuli ilmeisesti 9.sijaKolmas ja viimeinen karsintalaji; Säkkilastaus. Tiesin jo etukäteen, miten tässä käy, mutta loppuun asti mennään. Tehtävänä oli siis ottaa 80kilon säkki syliin, juosta 20metriä ja nostaa säkki lavalle ja toistaa tämä. Yllätyksekseni sain sen ensimmäisen 80kiloisen säkin ylös ja jopa sinne lavalle saakka. Toinen säkki ei enää syliin tullut, mut yllätyin jo tosta ensimmäisestä. Tässä lajissa oli muistaakseni jaettu 9.sija.

Mun kilpailuni loppui tähän ja sijoitukseni oli 10. Finaaliin pääsivät;
Järvi Kirsi
Kantola Saija
Khudayarov Anna
Lotta Kaisa
Rytkönen Anu
Tanner Jaana

Kasa vahvoja naisia! Jäljelle jäi siis talonveto, conaninpyörä ja atlaskivet.

Toi karsintajuttu kyllä jäi harmittamaan todella paljon. Mulla nyt on Porilaisena vielä suht. inhimillinen matka tonne Perniöön, mutta siellä oli moni tullut todella kaukaa, niin musta olisi ollut ihan ok veto ilmoittaa etukäteen, että myös naisilla on karsinta. No, mutta osaapa odottaa vastaavaa juttua ensivuonna! :)


 Harmi, kun naisten kisasta mulla ei oo kuvamatskua lainkaan >:/

Naisten lopullinen sijoitus oli;

1. Khudayarov Anna 56,5p
2. Järvi Kirsi 52,5p
3. Tanner Jaana 42p
4. Kantola Saija 41p
5. Rytkönen Anu 36,5p
6. Lotta Kaisa 33p
Alina Leisiö
Nurminen Leena
Pöllänen Anne
Sankari Piia


Isot onnittelun Annalle Suomen vahvin nainen 2016-tittelistä! Ja onnittelut kaikille muillekin! Suomen vahvimmille naisille!
Noi karsintalajit ei paljoa paremmin mulla olis voinut mennä.  Ensikosketus väkipyörään ja kottikärryihin niin siihen nähden meni hyvin. Mutta kuten jo sanoin, niin toi karsintajuttu jäi kyllä vähän mietityttään ja varsinkin, kun ne lajit olis niitä omia vahvuuksia ollut siellä finaalissa.

Naisten kisapostauskohta jäi nyt vähän nysäksi, mutta vähän tylsä kirjoittaa, kun ei ole kuvia ollenkaan.

 Mutta siirrytään Miesten finaaliin!! Tästä mulla loppuu kuvat kesken conaninpyörän, kun me lähdettiin jo ajamaan kohti Poria kun piti hakea Luca ja Puksu hoidosta. Ja harmitti kyllä lähteä..Prkl.
 105kg finalistit! Paavo Paaso, Jiri Grönman, Jukka Järvinen, Mika Nikkonen, Eemeli Majamaa ja Mikko Lahti.

Avoimen sarjan finalistit; Topi Ovaska, Andreas Ståhlberg, Veli-Pekka Kauhanen ja...

....Roger Karimus, Niko Vesterinen ja Jesse Matilainen.
 Ekana finaalilajina oli Talonveto.


Jjjjjja Avoin sarja ;Seuraavana vuorossa maastaveto LMS. Eikä mikään ihan perusveto. Mavetanko kiinnitetty niin, että nosto tapahtuu ikäänkuin väärinpäin. Aloituspaino oli 250kiloa.Ja sit laitan tähän loppuun vielä muutaman conankuvan, mitä kerkesin ottaa ennen kun kamerasta akku loppu ja lähettiin kohti Poria.

Miesten lopulliset pisteet meeni näin;
Avoin sarja;

1. Vesterinen Niko  173,5p
2. Ståhlberg Andreas 171,5p3. Karimus Roger 148p
4. 
Matilainen Jesse 147p
5. Ovaska Topi 131,5p
6. Kauhanen Veli-Pekka 104,5p


-105kg sarja;
1. Grönman Jiri 155,5p
2. Majamaa Eemeli 145,5p
3. Nikkonen Mika 145,5p
4. Järvinen Jukka 134,5p
5. Lahti Mikko 132,5p
6. Paaso Paavo 128p


Onnittelut Jirille ja Nikolle Suomen vahvin mies-titteleistä! Ja onnittelt myös muille, suomen vahvimmille miehille!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti