tiistai 9. helmikuuta 2016

#TÄÄONMUNJUTTU- Vai onko?


Alotetaan tää postaus niinkin jännällä aiheella kun laukku. Kaikilla naisillahan on laukku, joka sisältää aina ihan rutosti tavaraa. Noh, mulla se THE BAG on treenikassi.


Sori ihan susilaatusista kuvista...En tie miks niistä tollasia tuli, mut ehkä niistä selvää saa...

Eli mitä just mun kassistani löytyy?

Kyykkykengät, neopreenivyöx, polvilämppäritx2, kuminauha, rannetuet, mavesukat, vetoremmit, polvituet, kyynärlämppärit (pesussa), voimannostovyö, palautusjuomajauhe ja mankku ja gopro. Tossa kassia tyhjätessä sieltä tuli vastaan myös kumilenkkejä, pinnejä, kuitteja, käyntikortti, kahdet sukat, farkut ja toppi sekä 3 tyhjää palkkari sheikkeriä....:) Juomapullo on myös tiskialtaassa.
Ja hankintalistalla olis vielä uudet kengät kävelylajeihin ja toiset autonvetoo ja renkaan pyöritykseen. Ammoniakki on se, jota monelta löytyy, mut ite en (vielä ainakaan) oo kokenut ns. välttämättömäksi.  Pihka on myös monella omasta takaa, mutta mä oon salilla käyttänyt salin omaa pihkaa ( harvoin sitä käytän yleensäkkään, koska se tavara on suoraan saatanasta). Kivissä monilla on käytössä myös kinesioteippiä tai kiviä varten tehdyt hihat, jotka estää ton pihkan repimisen omaa ihoa vasten. Itelläkin tota urheiluteippiä kaapissa on, mut en näemmä vie oo saanut sitä kassiin asti :D Jos nyt sen sinne heittäis. Polvisiteet on myös yksi, mitä osa käyttää esim. kyykätessä.  Onhan noita vermeitä vaikka mihin lähtöön, mutta tossa nyt meikäläisen romut. Vetoremmien käyttö on mulla aika vähäistä tai oikeastaan en niitä käytä enään ollenkaan. No, menkööt tuolla kassissa, jos vaikka tulee tarpeeseen joskus.  Noi kuvassa oikealla olevat Muellerin polvituet ja -lämppärit jää varmaan nyt pois kassista, kun noi uudet on hankittuna. Samoin toi vas alareunassa oleva neipreenivyö, kun on tois uus rehband <3

  No mut mihin näitä kaikkia tarvii..?Voimannostovyö. Mä käytän sitä paineiden saamiseksi ja tukemaan mun tunnetusti vahvaa alaselkääni mm. kävelylajeissa, osissa punnerruslajeissa, mavessa ja kyykyissä.  Tää tukee HYVIN ja tätä vasten saa vedettyä ne paineet hyvin.


Neopreenivyö. Tätä mä käytän vielä enemmän, kuin tota edellistä. "Lämppärivyö", joka antaa tukea ja mun tapauksessa myös vähän sitä varmuutta nostoihin. Ihan ehdoton ja ihan todella mainio kapistus!! Esim. atlaskivissä tollanen jäykkä voimannostovyö on aikalailla tiellä, mut tää sopii siihen yksinäänkin. Tätä käytän myös ton voimannostovyön alla ja myös yksinään. Tää on ihan kurko!Painonnostokengät aka. kyykkykengät. Nää on myös ajanut asiansa hyvin. Käytän näitä kyykätetessä, tukkipunneruksessa, pystypunneruksessa ja akselipunneruksessa. On hyvät ja tukevat. Näissä kävi vielä niin hyvä tuuri, että sain nää pari kertaa kokeiltuna 70e hintaan. Ei paha.


Salikengät. Nää Lonsdalet ostin Sportdirectiltä ja oon näistä kyllä tykännyt. Näitä käytän sitten salilla oikeastaan aina, ellei oo jotain "kyykkykenkä lajeja". Nyt nää alkaa vaan pahasti jo repsottamaan :( Uudet salikengät oliskin siks just hakusessa...Ostanko uudet pidempivartisemmat Lonsdalet, paljon kehutut Converset vai jotku ihan muut? En osaa vielä sanoa...Eniten kutkuttais kyllä noi Lonsdalet. Ja varsinkin kun Sportdirectiltä näitä saa aika huokeeseen hintaa! Katsotaa, katsotaan..Mavesukat. Tai sillä nimellä mä niitä kutsun..Maastavedossa kun olis tarkoitus, että se tanko kulkee jalkoja pitkin, niin nää vaimentaa hiukan edes niitä iskuja, jotka sääreen kohdistuu. Ihan hyvä ostos, enkä kyllä mielellään ilman näitä mavettele. Mulla on myös Adidaksen vastaavat sukat ja hyvät on nekin.
Vetoremmit. Nää on mulle oikeastaan turhat, mut kulkee mukana kuitenkin. Iso osa käyttää näitä mm. maastavedossa ja taljoissa. Ite käytin näitä yhdessä kohtaa kulmasoutulaitteessa, mut sekin on nyt jäänyt. Tietty jos siihen lataa sen 80kg painoa/puoli ni sitten.Rannetuet. Nä on oikeastaan nykyään aika useinki meikäläisen kätösissä; Tukissa, punnerruksissa (akseli, pysty) ja kyykyissä. Penkkiä/vinopenkkiä kun teen niin usein silloinkin nää ranteista löytyy. Ennen en näitä osannut käyttää, mut nykyään on kyllä aikalailla välttämättömät.
Polvilämppärit. Nyt kun nää SBD.t tuli hankittua, ni Muellerin polvilämppärit ja -tuet tyhjensin juuri kassista pois. Nää ajaa niiden molempien viran kyllä komeesti. Näitä SBD.n lämppäreitä on kehuttu tosi paljon, mut silti mun odotukseni ei ollut kovin korkealla näistä. No, olihan nää nyt ihan saatanan hyvä ostos. Hackkyykkyynkin saa ladata jo kiekkoja, kun polveen ei tuu yhtään painetta! On ihan älyhyvät. Suosittelen. Nää on myös IPF:n hyväksymät, joten aika suositut myös voimannoston parissa.
Magnesium ja palkkari. Magnesiumia tulee käytettyä lähes joka treenissä. Se antaa pitoa ja estää "luisumista". Merimieskävelyssä tätä on hyvä laittaa esim tonne epäkkäisiin ja yläselkään, tukissa rintaan, säkeissä käsiin ja rintaan. Mavessa tätä käytetään kämmenien lisäksi myös jaloissa. Siihen käytetään usein myös talkkia. Mankku on kans ehdottomasti yks niistä MUST-jutuista. Palkkaripurkki on joskus kassissa ja joskus tuolla keittiön työtasolla. Tällä kertaa se löytyi kassista. Palkkarista ei varmaan sen enempiä tarvi mainita. Ennen mun kassisa seikkaili mukana myös Prezone ja/tai bcaa-purkit.Vastuskuminauha. Tätä nyt ei periaatteessa tarvis kassissa kantaa kun salilla on samanlaisia. Mukana se siellä roikkuu kuitenkin ja välttyy ainakin sitten etsimiseltä, kun oma on kassissa mukana! Tää on usein, oikeastaan aina mukana meikäläisen alkulämppäreissä. Monipuolinen vehje, suosittelen.

Sit mulla tosiaan vielä ne Muellerin kyynärlämppärit. Niitä oon nyt alkanut käyttämään myös noissa punnerruslajeissa.

Gopro-kamerasta en sen suuremmin ala kertomaan, sen tarkoitus on varmaan monelle selvä. Se on siis urheilukamera.

Huhhuh. Olipa tarinaa! Näitä pelejä ja vehkeitähän on vaikka millä mitalla, mut tässä nyt nää meikäläisen suosikit. Jos mun pitäisi näistä kaikista romuista valita yksi ylitse muiden...Hmm. Se olis varmaan toi Gaspin voimannostovyö. Ilman sitä jäis iso osa lajeja tekemättä. Tai tehdä vois, mut olemattomilla painoilla.

Otsikkoon palatakseni. Eli onko tämä nyt sitten oikeesti se mun juttuni? No, onhan se. ja se onkin varmaan tullut selväksi. Rahaa saa helvetisti palamaan näihin kaikkiin romuihin ja lisäravinteisiin, mut se ei haittaa mua sitten yhtään ( vaikka näin opiskelijatuloilla sitä rahaa vois toki käyttää muuhunkin...) Mielummin hassaan rahani nykyään näihin, saati juomalla ne kurkusta alas tai mättämällä herkkuja sohvanpohjalla. No, kyllä mä vieläkin alkoholia käytän ja herkuttelenkin, mutta mittakaavassa entiseen verrattuna aika vähän. 

Mua oikeasti välillä vaan harmittaa se, et lähipiirissä ihmiset ei tunnu välttämättä ymmärtävän tän asian tärkeyttä mulle. Ei sillä, mä en mitenkään orjallisesti treenaa eikä kukaan mua sinne salille pakota, vaan mä HALUAN mennä sinne. Mä NAUTIN treenaamisesta, vaikka välillä asiat myös sen suhteen vituttaa välillä tosi paljon. Jos joku asia esim junnaa paikoillaan, niin ei se sillä etene, että jätän treenit välistä vaan nimenomaan sillä, että menen treenaamaan. Treenaaminen ja tää voimailu on mulle yks tärkeimmistä prioriteeteistä ja mua ärsyttää suunnattomasti sen aliarvioiminen tai ohittaminen. Ja joo, mun elämässä on paljon muutakin kun treenaaminen ja tavoite pärjätä hyvin kisoissa, mutta tässä elämänvaiheessa ne on siellä aika kärjessä kaiken muun lisäksi. En tunnu saavan aina tälle asialle ymmärrystä ja se kyllä ihmetyttää mua suuresti. Varsinkin, kun itse yrittää vilpittömästi olla toisten puolesta onnellinen heille tärkeistä asioista. Otetaan tähän esimerkiksi kaverini, joka harrastaa huskyja ja näitä rekitouhuja. Nykyään myös ihan kilpatasolla. No, mä en niistä jutuista kauheasti mitään ymmärrä, mutta tien asian olevan hälle tärkeä. On se asia kun asia, niin musta se on hieno tunne, kun joku ihminen puhuu hälle tärkeästä asiasta sillain oikeesti tosi intohimoisesti. Niin, et siitä oikeasti huokuu se kiinnostus ja rakkaus siihen omaan lajiin/juttuun. Se on hienoa. Ja mä tykkään kuunnella sellasta puhetta josta se innostus huokuu.

Mä yritän edelleen liian usein revetä moneen paikkaan samaan aikaan ja se sterssaa mua usein. Mä haluan käydä koulussa/töissä, mä haluan touhuta perheeni kanssa, mä haluan nähdä ystäviä, mä haluan treenata, mä haluan ollaa vaan kotona, mä haluun joskus käydä siellä sun täällä vaikka samaan aikaan haluisin vaan heittää jalat pöydälle ja kuunnella täysillä musiikkia. Tekemistä olisi paljon, mutta vuorokaudesta loppuu tunnit yksinkertaisesti kesken. Ei oo helppoa ei.  Tää on varmaan se yks ajanjakso mun elämässä, kun on samaan aikaan kiire ja toisaaltaan ei.

Mä oon myös tosissani alkanut miettiä vaihtoa pois tästä bloggerista....En tie miks tää on alkanut niin paljon vittuilemaan mulle. Tekstit ja kuvat pomppii ihan miten sattuu ja teksit alkaa välillä oikeasta reunasta ja välillä keskeltä, eikä tää suostu edes muokkaamaan niitä. Aarrghh!! Raivostuttavaa...

Nyt vielä pientä siivoilua ja jos vaikka saunaan vielä menis hikoilemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti