tiistai 19. tammikuuta 2016

Ruakaa ja ärsyyntymistä.



Pakko ekana hehkuttaa koulupäivää; Ekaa kertaa tän koulutuksen historiassa mua ei vituttanut yhtään istua teoriatunneilla! Kertaakaan en kytännyt kelloa, että koska on tauko. Oli kiva. Huomenna sama opettaja jatkaa. Jesjes!


Tänäpä mulla oli aika kirurgille 10.45. Piti tosiaan poistaa toi lasinsiru tosta kädestä...No, kuten arvata saattaa, niin vitut poistettu. "Tarvis kuvata se ensin". Sama lause, jonka lääkäri sanoi mulle marraskuussa jo. Koskaan en kuitenkaan lähetettä sinne rtg saanut. Nyt kävin siis kirurgilla kuulemassa saman asian. Voi perkele että sieppas....Kuulemma kun on hyvä olla varma, että onko siellä jotain ja jos on, niin mitä. Saattaa olla arpikudostakin. Tokasin siihen, että mulle on aivan sama mitä siellä on, mutta se on poistettava. Kirurgi oli ihan mukava, toisin kuin se hoitaja....Tuli ihan sellainen olo, et anteeks et oon olemassa :D Kyllä jos ihminen valitsee asiakaspalveluammatin, niin siinö ammatissa tarvii ihan oikeasti jättää ne omat vitutukset sinne kotiin. Että sori vaan. No, kuvataan toi kämmen ens tiistaina...sitten saa varmaan taas odotella. Voi vi**u mä sanon!



Hennakin poikkes kun pääsin koulusta. Ja Petteri ja Nea :)

Ruoaksi tein tänään risottoa. Jonkinmoista "kanaohjetta"-kyseltiin niin tässä on yksi. Makroja en sen kummemmin tähän satsiin laskenut, mut kalorit kyllä.


Noi valkosipulinkynnet tossa lasipurkissa oli uus juttu. Näin ekalla tuntumalla ei ollut mitenkään ihmeellisiä. Ehkä niitä tarvis laittaa vähän enemmän....Noh, katsotaan.

Ekana tietty kanat pannulle! Yleensä käytän maustamatonta kanaa, mut nyt oli yks marinoitukin. Siinä oli tänään viiminen käyttöpv, joten se pääsi nyt maustamattoman kaveriksi.


Miksi mä käytän mielummin maustamatonta?- Noh, kalorieroa nyt ei ihan kuolemaksi ole, mutta maksan mielummin kanasta saati marinadista..Varsinkin, kun to marinadi ei mitään ihmeellistä ole.


Mun mielestä ehdoton mauste kanan kanssa on; mikäs muukaan kun broilerimauste! Ja vaikken niin mausteisen ruoan ystävä oelkaan, niin tätä saa laittaa _paljon_. Ite laitan kahteen kertaan.

Sitten pilpotaan vähän "vihreetä" joukkoon"



Vihreää ja keltaista paprikaa sekä kirsikkatomaatteja. Sitten puristin niitä valkosipuleita myöskin....vissiin 4 kynttä? olis saanu laittaa paljon enemmän..Oli vissiin isoimmat maut liuennut tonne purkissa olevaan öljyyn :D Noi kun oli kaikki tuolla lilluneet tovin, niin lisäsin uusiksi broilerimaustetta. Yleensä laitan vielä paprikajauhetta erikseen vaikkakin sitäkin broilerimausteessa on, mutta kuitenkin. Nyt en laittanut.

Sitten kipataan riisit joukkoon!


Tadaa!!


Pistin myös lorauksen ruokakerma joukkoon. Siis....ihan olemattoman määrän. Tohon kun lisää vähän raejuustoa kyytipojaksi, niin kalorimäärä per annos (4 annosta tosta määrästä) on ylöspäin pyöristettynä n. 230kcal. Ei kauheen paha? No ei mustakaan! 

Olisin halunnu tonne jokkoon vielä Poppamiehen smokey apple-soosia, mut se on loppu :( Mä n todellakaan oo mikään kokkikolmonen ja teenkin lähes aina hyvinkin tavallisia ruokia. Toi smokey apple tekee kyllä mistä vaan ruoasta ihan todella hyvää. Ja sopii myös tämmöselle ärtyneen suolen omaavalle ihmiselle ;)

Ennen maustoin kanat aina niin, et "tein" ite marinadin;
- öljyä (kylmäpuristettu omassa käytössä, ei parhaan makuinen yksinään)
-paprikajauhetta
-yrttisuolaa
-currya

^ Toikin toimi hyvin! nyt jätin maustamisen vähän vähemmälle kun oli toinen paketti kanaa tota marinoitua.

Nyt kun tähän kokkailuun päästiin, niin laitetaan vielä eilinenkin kokkaus. Tästä safkasta kuva "raakana", koska en vaan yksinkertaisesti muistanut ottaa kuvaa valmiista annoksesta;



Sata-lihan porsaan ulkofilettä maustamattomana ostin Prismasta. Ja pakko sen verran sanoa, että tää oli parempaa kun rypsiporsas, jota oon ennen tehnyt. Tohon päälle hieroin Poppamiehen burgers & ribs rub- mausteseosta. Se on vähän jo "spaissimpaa" kun toi aiemmin mainitsemani smokey apple. Lihaan se sopi, mutta kyllähän sitä nyt levisi koko tolle vuoalle...Ei siinä muuten, mutta heitin noi pakastebataatit siihen niin oli muuten hukan mausteista.. :D Baatattien kanssa kermaa ( flora kevyt ja paksu, jota käytän _aina_) sekä inan valk.sipuli-yrtti bonjouria. Oli ihan sika hyvää. Harmi vaan, kun tosiaan oli liian mausteista sen alle jääneen Rubin takia, niin osa meni roskiin :( Mua aina harmittaa, jos joutuu heittämään ruokaa pois. Prkl.

Tänään on vielä selkä vähän "jumissa" sunnuntaisesta merkkarista....Huomenna tarkoitus mennä kuitenkin salille ja mikäli selkä on jo kunnossa niin mavea olisi vuorossa.  Hope so!

Nyt kuitenkin pientä siivoilua ja suihkun kautta unille.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti