sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Rakas, rakkaampi kahvi. Ja muuta.

Viikonloppu oli ja meni taas. Tai no, onhan nyt vielä sunnuntai, mut eniveis. Tänäpä oli lajireeniä. Aika laiskasti jotenkin kulki. Selkäkin oli vielä "tunnoissaan" keskiviikkoisesta mavesta vähäsen.  Mukana oli myös mun nuorempi isoveli Osku. Se veti aikka hyvin kyllä farmarikävelyä, ties millanen voimamies siitä tulis jos oikein innostuis, hyvä PuOskari :)

Vaikka reeni tuntu jotenkin aika mitäänsanomattomalta, niin farkuissa tein itekin uudet enkat; 90kg/käsi ja matkaa taittu inan päälle 7metriä. 15metrii olis varmaan aikaliki tullut, jos näpit olis pitänyt. Mankkua enemmän enskerralla ni jos tulis :) Kahtotaa, kahtotaan.....
  Merimieskävelyä tehtiin myös 180kilolla 20 metriä. Nosto oli vähän turhan iso, koska niin paljon otti selkään. Ja sitten otti jo päähänkin se saamattomuus prkl...
  Sitten vielä lastaus. 70 ja 90kiloset säkit 5m ja riman yli ja sitten se 80kg atlaskivi ylös. Yllätysyllätys se 90kilonen säkki ei syliin noussut. Tällä kertaa ei edes Petterin avituksella. Huomasin jo viimeks, et etureisissä ei oo tarpeeks "jerkkua", mut tälläkertaa mä niinkun oikeesti tajusin, et vittu, ei niissä kyl ole. Etukyykkyä, etukyykkyä.....Jotenkin tuli niin tyhmä ja voimaton olo, kun se 90säkki ei vaan noussut. Noh... -_- Perkeleen kalkkunanjalat.

Lällällää läskipää, liian läski lentäämään....
Huomenna olis tarkotus viettää lepopäivä.

Sitten mennään osioon kahvi.

Olenhan mä sen tiedostanut, et juan kahvia paljon. Tai siis vitusti liikaa. Näitä tykytyksiä ja välistä jättämislyöntejä kun on nyt ollut, ni aloin tossa perjantaina oikein miettii asiaa. Joo ja oon mä aikasempaakin miettiny, mut jotenkin ajatus siitä, et se kahvi ( ja tupakka) alkais nyt vasta ottaan pumpun päälle, on ollut jotenkin......typerä. Toisaalta silti, ei se keuhkosyöpäkään ekasta tupakasta tule.

En oo ikinä ollut tietoinen, että paljonko suodatinkahvissa on edes kofeiinia... Kirka istu perjantai ehtoona tässä meillä ja alettiin sitten selaileen vähän netin ihmeellistä maailmaa...

Seuraavat tuotteet sisältävät saman määrän (noin 100 mg) kofeiinia:

yksi kofeiinipilleri (esim. Coffein Pharmia 100 mg tai Cofi-tabs)
yksi pieni espresso-kahvi
iso kuppi tavallista kahvia
litra kolajuomaa (esim. Coca-Cola)
0,3 litraa energiajuomaa (esim. Battery)
2 kuppia mustaa teetä tai 5 kuppia vihreää teetä
4 Vicks Red Energy-pastillia
0,5 litraa Marli Juissi Red Energyä
25 palaa Wrigley's Airwaves Active Guarana Xylitol-purukumia


Lähde 

Niin..Olikohan tolla samaisella sivulla, että saantisuositus vuorokaudessa oli alle 400mg kofeiinia. Laskin, että juon pelkästään kotona päivässä kahvia niin paljon, että se määrä huitelee 2000mg tienoilla.....Plus sit vielä ne kahvit, mitä juon muualla kun kotona. Hehehehhehehehehe. Joo. Ehkä mulla tosiaan on toi kahvi jonkinsortin ongelmaksi muodostunut....Luojan kiitos en juo enää cocista tai energiajuomia. Se nyt vielä puuttuis tästä. Lisäks itten tietysti tohon kofeiinimäärään se tupakka-aski, joka menee päivässä.

En nyt tarkkaan tiedä, mitä tarkoittaa "iso kuppi tavallista kahvia". Tuskin näitä?

 Kotona juon yleensä protskusheikkeristä, kolpakosta tai mun angrybirds-mukistani. Jos oleskellaan ulona, otan aina tollasen isomman, ettei tarvi jatkuvasti rampata sisällä hakemassa lisää. "änkipööks"-muki on varmaan se "iso kuppi kahvia" koko.


 
Kahvityyppien kofeiinipitoisuuksia Kahvityyppi Kofeiinipitoisuus (mg/l)


Suodatinkahvi 720-880
Pannukahvi 560-720
Espresso 2666-3000
Cappucino 2666-3000
Latte 2666-3000
Pikakahvi 240-720  (sama lähde)


Kyyyllähän sitä kahvia tulee juotua päivässä pyöreästi sellanen....3litraa varmaan. En oo ikinä laskenut. Eilen laskin ja join vain 11 ( vai 12) kuppia. Sen huomas kyllä......Päätä särki ja alko paikatkin tärisemään hiukan josain kohtaa. Tänään oon varmaan juonut saman verran suurinpiirtein. Onhan toikin aika paljon, mut mulle vähän saatanan vähän. Tänään ei oo sellasia bad vibes:ja, kun eilen. Ainakaan ihan niin pahoja.  oon silti sellanen ihminen, et mun tarvis varmaan lopettaa toi kahvin juonti ihan kokonaan. Tyyliin "kaikki tai ei mitään". No joo, nyt on paripäivää mennyt hyvin, mut äkkiä se lähtee taas lapasesta. Noh, katotaan....

Tosiaan, pumppu on taas oireillut varmaan......viitisen päivää. Tai siis, viitenä iltana. Syke ei oo ollut nyt niin korkee, kun yleensä näissä tilanteissa on ollut, mut välisstä jättämis lyöntejä iha perkeleen paljon. Eilen illallakin taas joka3-joka6 lyönti jäi välistä. Perjantaina sama, mut ekaa kertaa se alko oireilemaan keskellä päivää. Yleensä se on vaivannut vaan iltaisin sänkyyn mentäessä..... Eikä se, että jää lyöntejä väliin varmaan muuten niin mua haittais, muttakun se tuntuu aina sellasen muljahduksena rinnassa. Vähän ku sydän heittäis jonkun voltin. TODELLA inhottavaa. Huomenna ajattelin soittaa lääkäriin (TAAS). Tossa oli muutaman viikkon väli, ettei se vaivannut. Nyt kun on taas alkanut reenit kulkemaan niin tadaa......Että se siitä terveydestä.

Nyt ( terveydestä puheenollen....) meen polttamaan tupakan ja lähen ostamaan sitä lisää :'D Joo, kyl sekin jää pois jossain kohtaa. Pahe kerrallaan, eks ni? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti