keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Pääsiäisen viettoa ja päivystystä.

Alotetaan arvonnan voittajilla;

Syväpuhdistavan shampoon voitti Noora ja värjättyjen hiusten hoitsikan voitti Mirka!

Onnea :)

Pääsiäisperjantai meni kosteissa merkeissä Kyläsaaressa kun juhlittiin veljeni vaimon Annan synttäreitä. Kivaa oli! Hotrod-syöntikisaa, nippikisaa, karaoke, leuanvetokisaa....:D

Sanna oli tilannu Annalle kakun :'D Toi rööri tehtiin kyllä jälkeen päin.. Kakku on Tuulian kädenjälkeä. Hyvää oli!Siskot ja veljet <3
 Lauantai meni maatessa ja syödessä. Söin ihan hemmetisti, taas.....Ja ollo/turvitus oli ihan sen mukainenkin. Sunnuntaina meinattiin Petterin kanssa lähteä lajeille, mut päätettiinkin mennä maanantaina.

Olin ihan asennoitunut siihen, et se 60kilon tukki nousee suorille käsille. Aloiteltiin kuitenkin farmarikävelyllä. eka lämmittelyä 50kg/käsi ja sitten 60kg/käsi. Mietin hetken, et vedänkö 70kilolla vai hyppäänkö suoraan 80kiloon, sillä kun en ollut vielä 40metriä kävellyt, kokeillut muistaakseni kyllä. Noh, lastasin telineisiin 80kiloa ja lähin kantamaan. Ekat 20m meni hyvin ja vauhtikin oli hyvän ripeä. 20m jälkeen pudotin lastit ja käännyin. Sit nostin ne uudestaan ja tunsin et vähä venahti joku, mut ei sattunut, joten kävelin sen toisenkin 20m. Sit kun päästin painot alas ni ajattelin, et poru tulee. Niin helvetisti alko sattumaan oikealtapuolelta solisluu/niska/rinta/hartia-akselilta. Kävelykin tuntu pahalta. Siinä hieroskelin vähän ja kipu vaan ylty. "Harjanvarren" nostelu sai melkein vedet silmiin, joten sanoin Petterille, et lähen kotiin. Siinä hetkessä kiteyty fyysinen ja henkinen pahaolo. Kyllä vitutti jättää treeni kesken. Ja ihan vitusti.

Menin odottaan alas, et Peppe tulee mut hakemaan ja siinä kohtaa tuli jo se itku siitä kivusta. Soitin päivystykseen ja käski tulla näytille. Buranaa sain heti kun sinne menin. Hetken päästä vielä parasetamolia. Myöhemmin piikkinä persuksiin relaksanttia ja tramalia. Ei auttanut. Sitten vielä käteen opiaattia. Sekään ei auttanut, mut koska muuta ei voitu tehdä, lähdin kotiin reseptin kanssa, jossa oli tramalia, sirdaludia ja parasetamolia.
Aamulla heräsin ja kipu oli tallella edelleen. Nyt se oli jopa levinnyt enemmän olkavarteen. Aamu alkoi itkulla ja Lucakin kysy, et äiti mikä hätänä. Siinä sitten mietin, et miten päin olisin, kun pelkkä oleminen sattui. Äiti tuli käymään ennen kun meni töhin, ja toi mulle noi reseptilääkkeet. Heti vetäsin ne huiviini, mut eipä niistä juurikaan apua ollut. Peppe tuli töistä kotiin ja lähti viemään mua taas päivystykseen, koska terveys keskuksen päivystysajat olivat tietysti menneet...

Siellä vierähti nyt vähän kauemmin kun maanantaina. Olin siellä n. 6 tuntia.. Otettiin tulehdusarvot ja kreatiinikinaasi(?)=lihasentsyymit. Crp oli normaali, mutta toi toinen ei. Kertoo kuulemma jostain lihasvaurioista. Sain taas opiaattia piikkinä käteen ja se auttoi nyt sen verran, että niskan jäykkyys meni vähän paremmaks. Mulle annettiin oxynormia kotiin muutama kappale, mut se on niin tujua, et katotaan nyt.....Samaa opiaattia sain käteen, et tiedän kyllä mitä se on, mut jotenkin se, et ite laittaa sen suuhun eikä oo "valvovan silmän alla" tuntuu niin karseelta. Onhan se rinnastettavissa huumeisiin- sanoi lääkäri. Olisi määrännyt mulle niitä pienen märään reseptillä, mut en halunnut. Lupasin mennä hakemaan piikkinä jos niikseen. Jopa noi 3kpl tuolla kaapissa karmii mua ja toivonkin ettei tarvis niitä syödä. Saattaa kyl olla, et yötä vasten joudun ottamaan.  Hope not. Muutenkaan en tykkää lääkkeitä syödä, ennen kun on oikeasti PAKKO. Nyt on parin päivän aikana vedetty varmaan vuoden edestä..

Ainakin viikon treenikielto napsahti ja jos vaivaa vielä kovin ensviikon puolella, ni sitten omalle lääkärille jatkotukimuksiin. Toiv. menee vaan ohi, et pääsee treenamaan!! Nuppihan tässä leviää, jos monta viikkoa joutus salilta pois olemaan. Aerobinen tietty yks vaihtoehto, muttakun se kävelykin sattuu tohon rintaan/solisluun kohdille ni not nice.

Tänä aamuna pelotti jo nousta, kun tiesin et sattuu...Ja niinhän se sattu. Ihan vitusti taas sattuikin. Heti vaan dropit naamaan, jos ne auttas.  Onneks se niskajäykkyys on nyt poissa, ni pää kääntyy. Kädellä ei vieläkäään juur mitää tehdä, kun niin paljon särkee..Kaikist myrkyist huolimatta.

Viimeviikon treenit meni kaikinpuolin hyvin. Tiistaina oli se uudeks suosikiks tullut selkä/hauber/ojentaja-treeni. Keskiviikkona tein olkapäitä ja intervallin ja kokeilin sitö mavetoistoa 100kilolla. Meni ihan hyvin, mut ei tullut niin montaa kun sit kesän kisoissa pitäis tulla, onneks siihen on viel aikaa ;)

Tukkipunnerrus on kans sellanen, mikä mua vähän jänskättää......En oo sitä tehnyt kun 2-3kk ja siinä tarvis kyl saad joku isompiki kehitys nyt.

Nyt vähä kylmäpussia toho hartiaa ja sellasta.
2 kommenttia: